Werkstukken & verhalen

Hieronder vind je werkstukken en verhalen van kinderen die hebben deelgenomen aan de excursie IJsselmeervisserij. Klik op de titel van het werkstuk of verhaal om het te lezen.

Ben jij ook mee geweest aan boord en heb je ook een mooi verhaal geschreven of werkstuk gemaakt? Je kunt je verhaal en/of werkstuk opsturen per e-mail naar info@ijsselmeervissen.nl en wie weet wordt jouw verhaal of werkstuk wel op de website geplaatst! Vergeet niet je naam, de naam van je school, in welke groep je zit en de dag waarop je bent mee geweest op excursie te vermelden in je e-mailbericht.
 
Je kunt je verhaal of werkstuk ook direct  via de website aan ons versturen. Klik hier voor het online formulier om je bestanden te uploaden en aan ons te versturen! 

 

Het verhaal van Shanika

Het verhaal van Shanika

Excursie IJsselmeer

We werden over drie boten verdeeld. En alle drie boten gingen andere kanten op een boot werkte met kistjes de andere twee met netten. Ik zat bij de groep met de kistjes. 

De boot waar ik op zat  hete de Won 38. Toen we op zee waren gingen we naar de plek waar we gingen vissen. We mochten om de beurt een kistje op hijsen, als het kistje omhoog had gehaald moest je hem open maken daar zaten alen in. Soms schrokken we omdat er een Chinese wolhandkrab in zat. Er rende zelfs een krab over de boot en ook een aal, alle meisjes gilden. 

Toen we klaar waren met vissen gingen we richting de andere boten. We mochten ook zelf sturen. We mochten ook naar de punt van de boot. We moesten onderweg ook nog in Het scheepsjournaal werken. Op de voorkant stond dat je de roette moest tekenen waar je heenging met het schip. In de binnenkant stonden nog wat opdrachten. Op de achterkant stond nog een bingo.

Shanika 
Basisschool De Gielgourde, Mantgum

        
Het project “Educatief IJsselmeervissen” is een initiatief van Ursa Major Services BV / Nederlandse Vissersbond en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds (EVF), Provincie Fryslân en het Ministerie van Economische Zaken ter investering in duurzame ontwikkeling van visserijgebieden.