Werkstukken & verhalen

Hieronder vind je werkstukken en verhalen van kinderen die hebben deelgenomen aan de excursie IJsselmeervisserij. Klik op de titel van het werkstuk of verhaal om het te lezen.

Ben jij ook mee geweest aan boord en heb je ook een mooi verhaal geschreven of werkstuk gemaakt? Je kunt je verhaal en/of werkstuk opsturen per e-mail naar info@ijsselmeervissen.nl en wie weet wordt jouw verhaal of werkstuk wel op de website geplaatst! Vergeet niet je naam, de naam van je school, in welke groep je zit en de dag waarop je bent mee geweest op excursie te vermelden in je e-mailbericht.
 
Je kunt je verhaal of werkstuk ook direct  via de website aan ons versturen. Klik hier voor het online formulier om je bestanden te uploaden en aan ons te versturen! 

 

Het verhaal van Jacco

Het verhaal van Jacco

Op het IJsselmeer

Maandag 11 Juni zijn wij op excursie geweest met onze groep!
Er waren 3 boten daar we op gingen varen maar daar voor zijn
we naar het scheepsvaartmusseum geweest.
Maar eindelijk mochten we het IJsselmeer op bij het begin liepen we wat 
over de boot en moesten we een boekje maken.


Even later gooiden de twee mannen het net in het water toen moesten wij zitten op de bank maar toen het net in het water lag mochten wij weer lopen en mochten we in de stuurhut kijken bij de kapitein en toen moesten we nog even wachten toen haalde we met zijn alle het uit het water halen. Toen gooide een man het in een bak en mochten we de spierringen eruit halen en de andere vissen mochten weer terug het IJsselmeer in en moesten we invullen wat we gevangen hebben. Toen voeren we weer terug met de 3 boten naar de haven en toen was het weer einde excursie.


Jacco
Basisschool De Gielguorde, Mantgum

        
Het project “Educatief IJsselmeervissen” is een initiatief van Ursa Major Services BV / Nederlandse Vissersbond en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds (EVF), Provincie Fryslân en het Ministerie van Economische Zaken ter investering in duurzame ontwikkeling van visserijgebieden.