Werkstukken & verhalen

Hieronder vind je werkstukken en verhalen van kinderen die hebben deelgenomen aan de excursie IJsselmeervisserij. Klik op de titel van het werkstuk of verhaal om het te lezen.

Ben jij ook mee geweest aan boord en heb je ook een mooi verhaal geschreven of werkstuk gemaakt? Je kunt je verhaal en/of werkstuk opsturen per e-mail naar info@ijsselmeervissen.nl en wie weet wordt jouw verhaal of werkstuk wel op de website geplaatst! Vergeet niet je naam, de naam van je school, in welke groep je zit en de dag waarop je bent mee geweest op excursie te vermelden in je e-mailbericht.
 
Je kunt je verhaal of werkstuk ook direct  via de website aan ons versturen. Klik hier voor het online formulier om je bestanden te uploaden en aan ons te versturen! 

 

Het verhaal van Floren

Het verhaal van Floren

Op het IJsselmeer

Ik ben met de klas weg geweest naar een visservangst bedrijf.
Ik vond het een leuke excursie.

Ik dacht eigelijk dat het heel saai zal worden want ik heb helemaal niks met vissen.
Ik had echt totaal geen zin in die excursie.
Maar het bleek best leuk te zijn en bijzonder misschien maak je dit maar een keer in je leven mee.Wij visten de spiering maar er zaten ook heel veel andere vissen bij. Wij deden het met een net, ik mocht het net er in gooien met de bal die er aan vast zat. Verder had ik alleen maar wat rond gekeken op het schip, maar ook in het water. Ik zag veel andere boten maar ook  veel vogels en veel meer andere dingen ( boeien of zoiets ) Maar ik heb ook dingen geleerd zoals dat als er een vogel zoekt naar een visje en die vliegt weg ( omdat hij niks kan vinden ) is dat niet goed. Ik heb ook nog gevaren  het was wel leuk alleen ook wel eng want op het laatst werd het best wel leuk.

Floren
Basisschool De Gielgourde, Mantgu

        
Het project “Educatief IJsselmeervissen” is een initiatief van Ursa Major Services BV / Nederlandse Vissersbond en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds (EVF), Provincie Fryslân en het Ministerie van Economische Zaken ter investering in duurzame ontwikkeling van visserijgebieden.